Sreda 15.02.2012.
00:47
Blic

Dragojević: Posle Grčke, revolucija stiže u Srbiju

Srđan Dragojević
 

Dragojević je novinaru "Špigla" rekao da je "Paradu" snimio jer veruje da umetnost može da promeni stav ljudi, kao i da, za razliku od američkih studija, on ne potcenjuje inteligenciju svoje publike. Posle pitanja da li smatra da je uspeo da poromeni homofobične stavove, izrazio je optimizam.

- Mislim da je većina ljudi homofobična. Uprkos tome, reakcije su uglavnom bile pozitivne. Jedan prijatelj mi je rekao da je njegov sin tinejdžer pošto je video "Paradu" kući došao loše raspoložen. Mislio je da je film loš jer, kako je rekao, nije više mogao da mrzi gej populaciju. Za takve ljude sam napravio film - rekao je Dragojević.

Jedno od pitanja je bilo i da li bi političke i ekonomske promene u Srbiji mogle da promene položaj manjina na Balkanu.

- Apsolutno, polažem velike nade u novu socijalnu revoluciju. U Grčkoj će se to desiti, a godinu kasnije će biti naš red - izjavio je srpski režiser.

Jedno od zanimljivijih pitanja je bilo zašto u "Paradi" nije prikazan nijedan poljubac između homoseksualaca.

- Da sam snimio poljubac izgubio bih hiljade potencijalnih gledalaca. Ima dovoljno intimnosti i nežnosti između njih dvojice, pa je jasno da su par. Pored toga, ja sam stidljiva osoba i ne snimam ni eksplicitne scene heteroseksualnih parova - zaključio je Srđan Dragojević.

2024 © - Vesti online