Utorak 14.02.2012.
13:12
Vestionline

Tužan život nigerijskih prostitutki u Italiji

Mlade Nigerijke u Italiju stižu sa željom da zarade nešto novca za svoje porodice u Africi. Međutim, ubrzo završavaju kao belo roblje radeći duž magistralih i autoputeva. Mnoge od njih nikada i ne vide novac koji zarade.


Italija se do sada nije ozbiljnije pozabavila pitanjem zašto je toliko mladih Afrikanki odlučilo da dođe baš u ovu zemlju. Nezvanična verzija kaže da je rutu napravila grupa žena iz Nigerije koja je na jug Italije dolazila sezonski u vreme berbe paradajza, tokom osamdesetih godina prošlog veka. 


Ispovest jedne od prostitutki, Valentine, je tipična priča ovih žena. U Evropu ju je dovela stara prijateljica koja ju je ubedila da će tu lako naći posao. Valentini je obećan posao u supermarketu, a od plate je navodno mogla da nastavi studije i pomaže porodicu u Africi.

Za uzvrat mlada Nigerijka je morala da otplati visoke troškove putovanja i sređivanja dokumentacije. Tek kada je stigla u Italiju saznala je da vraćanje duga znači prostituciju. I to nije sve.

Da bi našle mušterije i otplatile dug žene moraju da budu na prometnim mestima kraj saobraćajnica, a to se takođe plaća. Tako svakog meseca one odvajaju po nekoliko stotina evra za iznajmljivanje mesta od makroa. Za život im ostaje vrlo malo, pa umesto da iznajme stan žive po šumarcima i žbunovima kraj puta, što čini njihov život još mizernijim od onog koji su ostavile u rodnoj Nigeriji. 

Kažu da dnevno usluže mnogo muškaraca, često sve koji tog dana hoće da plate. Tarifa je oko 20 evra, neki plaćaju i samo deset, a sreća je kada naiđu na mušteriju od koje može da se izvuče 30. 

2024 © - Vesti online