Utorak 14.02.2012.
15:00
Vestionline, Press

Obradović: Ne računamo na Đokovića u Češkoj

"Novak uvek hoće da igra za Srbiju i to nikada nije bilo sporno. Međutim, mi u ovom trenutku ipak ne računamo na njega za predstojeći duel sa Češkom, jer na taj način želimo da mu olakšamo posao i da mu na svaki mogući način pomognemo u nastavku ove izuzetno naporne sezone. Ovo je olimpijska godina i to je naš doprinos njegovom pohodu na olimpijsko zlato i Rolan Garos, jedini grend slem koji mu nedostaje", istakao je Obradović.

Ista situacija bila je i pred duel sa Švedskom, Đoković je želeo da igra u Nišu, ali je posle novog trijumfa na Australijan openu dobio poštedu kako bi se odmorio i napunio baterije.

"Broj jedan" je na startu sezone istakao da su mu glavni ciljevi titule na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Londonu. Ni sam Đoković nije želeo ništa da obećava, ali je ipak ostavio mogućnost da i ove godine u nekom trenutku pomogne nacionalnom timu.

U takvoj situaciji, od 6. do 8. aprila, odgovornost će ponovo preuzeti Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su izneli najveći teret protiv Švedske.

"Imamo na raspolaganju izuzetan tim i dva odlična igrača u singlu, koji bez problema mogu da pobede i Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka. Mislim da su šanse 50-50. U taj meč ulazimo bez pritiska i bez ikakvog opterećenja. Posebno me raduje da su igrači i protiv Švedske, u meču za koji svi računaju da smo ga već dobili, jednom pokazali izuzetnu fokusiranost, koncentraciju i veliku profesionalnost. Do duela sa Češkom ima još vremena, ali treba očekivati da u singlu igraju Tipsarević i Troicki. S druge strane, u dublu imamo nekoliko kombinacija pošto pored Zimonjića i Tipsarevića, koji će zajedno igrati i na Igrama u Londonu, mogu da računam i na Bozoljca, ali i na Lajovića", rekao je Obradović.

2024 © - Vesti online