Utorak 14.02.2012.
10:10
24sata.info, Vestionline

Promene u glasu žene odaju kad će "oni dani"

Većina ispitanika je potvrdila da su glasovi žena sa menstruacijom bili dublji, grublji i odavali lošije raspoloženje
 

Oni su volonterima puštali snimke glasova žena u različitim stadijumima ciklusa. Otkrili su da su muškarci privlačnijim smatrali žene koje su u vreme snimanja ovulirale, a gotovo su svi volonteri sa velikom tačnošću pogodili koja od žena je imala menstruaciju u vreme snimanja.

Muškarci su pogađali koja žena ima menstruaciju prema četiri pokazatelja u glasu, prema tome kakvo raspoloženje glas odaje, prema tonu glasa (da li je grub ili ugodan), prema visini glasa (dubok ili visok) i brzini glasa. Većina ispitanika je potvrdila da su glasovi žena sa menstruacijom bili dublji, grublji i odavali lošije raspoloženje, prenosi 24sata.

"Čini se da su muškarci prepoznali glasove žena sa menstruacijom tako da su odabrali glasove koji im zvuče najmanje privlačno", rekao je voditelj studije, Gordon Gallup.

U evolucijskom smislu, svesna ili nesvesna averzija prema menstruaciji je logična, jer muškarci biološki traže ženu koja je u tom trenutku plodna i može dalje prenositi njegove gene, dodao je Gallup.

2024 © - Vesti online