Ponedeljak 13.02.2012.
20:37
Beta

LDP protiv zabrane pijanima da koriste GSP

LDP: Ravnopravnost za pijance
 

Šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada Beograda Dejan Ranđić je u pisanoj izjavi naveo da je potrebno precizirati Odluku o javnom prevozu u Beogradu koja, kako je ocenio, sadrži spornu oredbu po kojoj u vozilo nije dozvoljen ulazak pijanih.

"Dok se sprovode ozbiljne kampanje i upućuju apeli da ljudi ne voze svoje automobile u alkoholisanom stanju, ova mera, ukoliko bi se sprovodila na izričit način, značila bi da lica koja su pod uticajem alkohola ne mogu da uđu u gradski prevoz bez obzira da li svojim ponašanjem ugrožavaju nekoga ili ne", naveo je Ranđić.

On je rekao da zato taj član Odluke o javnom prevozu mora da se promeni i dodatno definiše i najavio da će LDP na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Beograda uputiti predlog izmene i dopune Odluke o javnom prevozu kako bi sporna odredba bila formulisana na jasan i nedvosmislen način.

"Cilj ove promene koju pokreće LDP u Skupštini grada je da se poveća bezbednost Beograđana i svih učesnika u saobraćaju i da se omogući siguran prevoz do kuće svima kojima je to potrebno", kazao je Ranđić i dodao da da LDP očekuje podršku u Skupštini grada za predlogo izmeni te odluke.

2024 © - Vesti online