Subota 09.01.2010.
18:32
Srna, Vestionline

Evakuacija zbog poplava u BiH

Voda je odnela deo puta na prilazu Sarajevu
Stanovnici tih naselja odbili su poziv da napuste svoje objekte, a osnovne namirnice dostavljaju im se čamcima.

Prema rečima Mire Boras iz Službe civilne zaštite Ilidža vodostaj je povišen, ali nema tačnih podataka o visini, jer, kako je rekla, niko nije ulazio u vodu da to meri.

"Ekipe su na terenu, postavljaju se nasipi, vreće se pune peskom, građevinske ekipe su na terenu i radimo sve kako bi sanirali stanje", rekla je Borasova.

Meštani tih naselja su se međutim žalili bosanskim medijima da su stanovnici zaboravljeni od nadležnih organa i da ih niko nije posećivao. Kažu da su se samoorganizovali i unajmili bager kako bi donekle popravili stanje.

Usled poplavljenog kolovoza u petak veče je potpuno obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevu. Do daljnjeg se saobraća starim putem preko Ilidže na kojem su se formirale nepregledne kolone automobila.

Teška situacija je i u okolini Bileće gde je zbog poplava jedno domaćinstvo danas evakuisano, a više ih je spremno iseljavanje, rekao je Srni načelnik štaba Civilne zaštite Ratko Vujović.

"Naše ekipe nalaze se u pripravnosti kod kuća Miladina Samardžića i Vukote Papadića, jer je tu situacija alrmantana", rekao je Vujović i dodao da su kamioni spremni da bi, ukoliko voda uđe u unutrašnjost, domaćinstva i pokućstvo bili prevezeni na sigurna mesta.

On kaže da je situacija ozbiljna i da će, ukoliko padavine budu nastavljene, većina kuća u bilećkim naseljima biti ugrožene.

2024 © - Vesti online