Ponedeljak 13.02.2012.
18:43
Vestionline

Koštunica: Mas da se izvini

Mas je ranije danas rekao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, jer je to u njenom interesu, i kritikovao stav onih političkih snaga koje tvrde da Srbija gubi primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Mas prvo da uskladi svoje ponašanje sa normama civilizovanog ponašanja: Vojislav Koštunica


"Ko to tvrdi ili je neznalica ili, jednostavno, lažov", rekao je Mas, prema citatu na sajtu DSS.


Prema podacima Vlade Srbije, za tri godine primene sporazuma Srbija je izgubila manje od 500 miliona evra carinskih prihoda, ali su srpski izvoznici od izvoza u EU dobili milijardu i po evra, dodao je Mas, ističući da je "jasno da je Srbija dobila".


Reagujući na Masove tvrdnje, Koštunica je, u pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu DSS, konstatovao da se nemački ambasador "usudio da u svom javnom obraćanju zloupotrebi poverenje koje mu je država Srbija kao strancu ukazala".


"Pitam se kako je moguće i odakle sloboda Masu kao Nemcu da se obrati meni kao predsedniku jedne srpske opozicione stranke rečima da 'ne znam o čemu se radi ili da jednostavnom lažem'", piše u izjavi Koštunice.


Prema njegovim rečima, način na koji se Mas obratio zahteva njegovo hitno i neodložno izvinjenje pre svega državi Srbiji.


"Jer, neće biti da Nemačka i njen ambasodor mogu u Srbiji da se ophode kao sila i da se ovako obraćaju jednom opozicionom lideru i nekadašnjem predsedniku države i Vlade Srbije", poručio je Koštunica.


Ako se to danas dopusti, upozorio je Koštunica, "sutra će nemački ambasador, u ime svoje države, biti još arogantniji".


Koštunica je naveo da je i Masov prethodnik na mestu ambasadora Srbiji "javno držao lekcije i zavodio red u tuđoj zemlji".


"Nemačka jeste velika država, ali njeni predstavnici nisu i nikada neće biti vlast u Srbiji. Neophodno je da se Mas nauči poznavanju elementranog reda ili u suprotnom neka izvoli napustiti Srbiju", naglasio je Koštunica.


"Ja neću reći da Mas laže da je Srbija na dobitku od SSP, premda govori neistinu", dodao je Koštunica i zaključio da bi, "pre bilo kakve argumentovane rasprave, nemački ambasador trebalo da uskladi svoje ponašanje sa normama civilizovanog ponašanja".

2024 © - Vesti online