Ponedeljak 13.02.2012.
15:44
Vestionline

Tadić izjavio saučešće, Vlada šalje novac porodicama nastradalih u lavini na KiM

Lavina porušila kuće porodice Reka

"Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Najiskrenije saosećam u vašem bolu", navodi se u telegramu predsednika Srbije, koji je porodici uručio ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Dan žalosti na KiM

 

Predsednica samoproglašenog Kosova Atifete Jahjaga je današnji dan proglasila Danom žalosti, zbog pogibije porodice Reka u snežnoj lavini.

Novac koji je ministarstvo za Kosovo i Metohiju je samo najhitniji deo pomoći, koji će ministarstvo nastaviti da kontinuirano pruža porodicama nastradalih i meštanima sela Restelica, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to Ministartvo od početka ove velike tragedije konstantno u kontaktu sa predstavnicima Euleksa, KFOR-a i lokalne samouprave, kako bi se meštanima sela Restelica ukazala adekvatna i efikasna pomoć.
 

U snežnoj lavini u selu Restelica kod Dragaša poginulo je devet članova porodice Reka, a za jednom osobom se traga. Petogodišnja devojčica Asmira Reka pronađena je živa i oporavlja se u regionalnoj bolnici u Prizrenu.

2024 © - Vesti online