Ponedeljak 13.02.2012.
09:58
Mondo

Adel kraljica Gremija

Zvezda 54. dodele Gremi nagrada je britanska pevačica Adel, koja je osvojila šest priznanja, među kojima su nagrade za album, snimak i pesmu godine

Adelin album "21" bio je najprodavaniji album 2011. godine, a samo u SAD je prodat u više od šest miliona primeraka. Njoj je pripala i Gremi nagrada za najbolje pop solo izvođenje i pop vokalni album.

Gremija za najboljeg novog umetnika i alternativni album dobio je Bon Iver.

Bend Foo Fighters je osvojio pet Gremi nagrada u kategorijama najbolji rok album "Wasting Light", najbolju pesmu i izvedbu "Walk", najbolji duži video zapis "Foo Fighters: Back and Forth" i za najbolju hard rok/metal izvedbu "White limo".

Kanije Vest je osvojio četiri Gremija - za najbolji hiphop album, najbolja rep pesma i najbolja saradnja i najbolji rep izvođač.

Toni Benet je osvojio dva priznanja - za najbolji tradicionalni pop album i najbolji pop duet sa Ejmi Vajnhaus.

Duo The Civil Wars osvojio je nagrade u kategorijama za najbolji folk abum i najbolju kantri izvedbu, dok najbolji kantri album imaju Lady Antebellum.

Kao što su organizatori i najavili, veče je počelo odavanjem počasti preminuloj divi Vitni Hjuston. Legendarnu numeru "I will always love you", u čast pevačice, otpevala je Dženifer Hadson.

2024 © - Vesti online