Nedelja 12.02.2012.
22:57
Vestionline

Abas: Neće biti mira sve dok Izrael ne popusti

Abas je rekao da će poslati pismo izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu sa svojim zahtevima za nastavak pregovora. U slučaju negativnog odgovora, Abas će, kako je rekao, nastaviti kampanju za priznavanje palestinske države u UN.

Čeka odgovor izraelske strane: Mahmud Abas

"Sačekaćemo odgovor na pismo. Ako njega ne bude, realizovaćemo plan u vezi sa Savetom bezbednosti, Generalnom skupštinom UN i ostalim telima UN", rekao je Abas na sastanku u Kairu.

On je dodao da je glavni cilj sporazuma o vladi nacionalnog jedinstva sa militantnim pokretom Hamas priprema palestinskih izbora i obnova Gaze.

Izvor iz kancelarije izraelskog premijera rekao je da Abasov govor na sastanku Arapske lige sugeriše da je on "okrenuo leđa miru". Abas je izložen međunarodnom pritisku da nastavi razgovore delegacija na nižem nivou o pitanju granica, preneo je AP.

Netanjahu je ranije nekoliko puta odbio da obustavi gradnju u doseljeničkim naseljima na okupiranim teritorijama, kao i zahtev da Izrael prihvati granice iz vremena pre rata 1967. godine kao osnovu za buduće granice sa Palestinom.

2024 © - Vesti online