Nedelja 12.02.2012.
21:25 >> 21:54h
Srna

Četvoro ljudi zavejano u manastiru

Monahinja iz ovog manastira Marija Vasiljević rekla je beogradskim medijima da vernici koji su na konačište došli u petak, zbog nevremena nisu mogli da se vrate kućama, tako da se oni još nalaze u manastiru.

Manastir Pokrova Presvete Bogorodice

"Jak vetar naneo je dosta snega, ima velikih smetova i već dva dana, put koji vodi ka manastiru je neprohodan. Bilo je pokušaja da se on pročisti, ali svi ti pokušaji su do sada bili neuspešni", rekla je monahinja.

Šef smene u "Kruševac-putu" Milosav Miletić rekao je da su se zbog jakog vetra, koji je stvarao snežne nanose, kod manastira u Đunisu formirali veliki smetovi i dodao da zaposleni u ovom preduzeću već dva dana pokušavaju različitim mašinama, uključujući i utovarnu lopatu, da se probiju do manastira.

Miletić je naveo da je "Kruševac-put" danas angažovao frezu koja bi lakše, shodno ravničarskom području na kome se manastir nalazi, mogla da se probije i omogući prohodnost puta kako bi se zavejani vjernici vratili svojim kućama.

Prema rečima monahinje manastira Marije, vjernici i sestre koje se nalaze u manastiru su dobro, a očekuje se da već večeras, uz dodatno angažovanje "Kruševac-puta", put prema manastiru Pokrova Presvete Bogorodice biti prohodan.

2024 © - Vesti online