Nedelja 12.02.2012.
18:51 >> 20:12h
Vestionline

Zvezda lako pobedila Helios

Prednost Beograđana je od početka meča rasla iz minuta u minut, a u poslednju deonicu ušlo se rezultatom 70:49 za domaće, koji su rutinski završili posao.


Ponovo je odličnu partiju pružio Amerikanac Omar Tomas koji je večeras postigao 15 poena (7/7 za dva), Subotić je upisao 12, a Nedović 10 poena. Kod gostiju najefikasniji Erl Gej sa 20 poena. 

Zvezda se nakon 20. odigranih kola nalazi na desem mestu ABA lige sa osam pobeda i 12 poraza, dok je Helios zabeležio i 15. poraz.

Trener Zvezde Svetislav Pešić bio je zadovoljan večerašnjom igrom svojih igrača.

"Igrali smo protv ekipe koja nema zvučna imena, ali su košarkaški školovani. Trener Sagadin ih je dobro pripemio i zna maksimum da izvuče od svakog igrača. Helios igra vrlo široko, dosta šutiraju trojke, čak su u prvom poluvremenu 20 puta pokušali van linije 6,75", rekao je Pešić.

Trener košarkaša Heliosa Zmagoslav Sagadin rekao je da je Zvezda večeras bila za klasu bolji protivnik i da je zasluženo slavila.

"Zvezda je igrala agresivno u odbrani, oterali su nas od koša i nismo mogli da im pariramo na centarskoj poziciji. Pokušali smo donekle to da kompenzujemo šutevima za tri poena, ali crveno-beli su bili bolji", rekao je Sagadin.

2024 © - Vesti online