Nedelja 12.02.2012.
16:30 >> 20:01h
Vestionline

Dejvis kup: Srbija u četvrtini finala

Peti meč, koji je trebalo da igra Viktor Troicki, odigrao je debitant Dušan Lajović koji je sa 2:0 savladao Filipa Prpića. Srpski teniser je sa velikim samopouzdanjem zamenio Troickog u Nišu, a bilo mu je dovoljno po jedan brejk u svakom setu, pa da Prpić položi oružje rezultatom 6:4, 6:4.

Lajović je pokazao da se na njega može računati u budućnosti.

"Želim da vam se zahvalim što ste gledali ovaj meč, koji nije bio zanimljiv kao prethodni, ali je meni mnogo značio", rekao je posle meča mladi srpski teniser.

U četvrtfinale Dejvis kupa su se plasirale selekcije Španije, Austrije, SAD, Češke, Srbije, Hrvatske i Argentine. Neizvestan je meč koji je igra u Kanadi, a posle prva dva dana Francuska vodi sa 2:1. Mečevi četvrtfinala igraće se od 6. do 8. aprila.

Pobedonosni treći poen Srbiji doneo je Janko Tipsarević, pošto je savladao Mihaela Rideršteda sa 3:0, po setovima 6:2, 7:6(5) i 7:5. 

Ovom pobedom Srbija je povela protiv Švedske sa 3:1, tako da naredni meč između Dušana Lajovića i Filipa Prpića neće imati takmičarski značaj.

Meč je između Tipsarevića i Riderštada trajao dva sata i 19 minuta. Tipsarević kao deveti igrač sveta nije dozvolio iznenađenje u duelu sa 348. na ATP listi.

Prvi set je dobio ubedljivo za 37 minuta, a onda je dozvolio protivniku da se razigra i učini ovaj meč zanimljivijim publici u niškom "Čairu". Ipak, Šveđanin je uspeo u drugom setu samo do taj-brejka, dok je u trećem posustao pred kraj u 12- gemu.

Atraktivnosti meča doprinelo i 36 asova, od kojih je Tipsarević odservirao čak 25.

Posle drugog dana naš nacionalni tim je vodio sa 2:1, zahvaljujući trijumfima u singlu, koje su ostvarili Tipsarević protiv Filipa Prpića, odnosno Viktor Troicki protiv Rideršteda.

Šveđani su juče smanjili u dublu, u kojem su Johan Brundstrom i Robert Lindšted slavili sa 3:2 u setovima protiv Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića.

2024 © - Vesti online