Nedelja 12.02.2012.
13:36 >> 14:33h
Beta

SNS: Ko je upozorio Bojovića da pobegne iz Srbije?

Vučić: Ko se iz vlasti sastajao sa Vučićem?
 

Ponavljajući da u Srbiji nije pobeđena korupcija ni politička mafija Vučić je rekao da do Sretenja očekuje odgovor od predsednika Vlade i nadležnih bezbednosnih snaga koji se to član vlade sastajao i bio u kontaktu sa u Španiji uhapšenim Lukom Bojovićem.

"Ko se sastajao sa Bojovićem, ko ga je upozoravao da beži iz Srbije i ko je bio taj ko je preko različitih ljudi sa Bojovićem bio u vezi pa da vidimo kako brojni kriminalci lako pobegnu iz Srbije ...", kazao je Vučić.

Vlada izaziva haos u državi

Vlada je kriva za "organizovanje haosa u državi", što privreda nestaje, što Srbija u poslednjih 12 godina nije dobila nijedan veći elektroenergetski objekat, kao i za to što se nije stalo na put korupciji i političkoj mafiji, kazao je Vučić.

"Vlada Srbije se hvali da je isključila 2.000 najvećih potrošača, da su na 50 odsto smanjili potrošnju u ostalim subjektima a u poslednjih 12 godina nisu izgradili nijedan veliki elektroenergetski objekat. Nema ni novih termoelektrana ni hidroelektrana ni rudnih polja", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, da je u elektroenergetski sektor ulagano po 500 miliona evra godišnje, samo u prethodnom mandatu vlade imali bismo najmanje dve nove elektrane.

"Vlada je pokazala apsolutnu nesposobnost i jedino interesovanje je kako da fotelje sačuva što duže. Nisu u stanju da počiste ni sneg ispred svoje zgrade... nisu u stanju da urade ništa", kazao je Vučić i dodao da nije istina kada "najveća režimska partija" napada SNS da samo kritikuje vlast.

"Već godinama im ukazujemo da nema ulaganja iz prostog razloga što su njihovi politički tajkuni Vojin Lazarević i Vuk Hamović ti koji vedre i oblače u srpskoj energetici, koji dobijaju sve prljave poslove, najveći profit, ti koji odlučuju kako će se raditi i graditi, a ne gradi se ništa", kazao je Vučih i naveo da još niko nije odgovorio kako Lazarević i Hamović upravljaju svim poslovima u elektroenergetskom sistemu Srbije.

Upitan da prokomentariše najave da Ujedinjeni regioni Srbije ne žele u koaliciju sa SNS Vučić je rekao da su naprednjaci "srećni zbog toga, jer su Srbiji potrebne promene koje im ne mogu doneti oni koji su uništavali zemlju svih ovih godina".

2024 © - Vesti online