Nedelja 12.02.2012.
16:07
Mondo

Del Pjerova poruka probudila devojčicu iz kome

Divan gest legende fudbala - Alesandro del Pjero

Alesandro Del Pjero snimio je tonsku i video poruku za devojčicu koja je gledajući meč Juventusa, čiji je fan, završila u komi.

Italijanka Đada (12) iz mesta Cerenzija u oblasti Kalabrija imala je zakazanu operaciju na mozgu, ali je pre toga pala u komu. Devojčica je dve nedelje bila u stanju moždane smrti, kada se njena porodica obratila za pomoć Juventusu.

Oni su zamolili njenog omiljenog fudbalera Alesandra Del Pjera da snimi svoj glas i pošalje im kako bi Đadi puštali tu poruku u nadi da bi mogla da se probudi.

Legendarni igrač odmah je izašao u susret porodici i snimio nekoliko rečenica. Jedna od njih je bila "Zdravo Đada, ovde Alesandro Del Pjero. Nadam se da ćeš se probuditi i vratiti brzo da gledaš još mnogo naših utakmica", preneli su italijanski mediji.

Prema rečima sestara iz bolnice i Đadine porodice na telu devojčice bili su primetni pokreti već nakon nekoliko sati, a zatim je pomerila ruku, da bi se 24 sati kasnije probudila iz kome.

Đadin otac Frančesko istakao je posle buđenja svoje kćeri da ne postoje reči kojima bi se zahvalio za sreću koju im je doneo Del Pjero.

"Dogodilo se pravo čudo. Ne postoje prave reči kojima bih izrazio zahvalnost velikom igraču i svim lekarima i osoblju koji su nam vratili radost", rekao je otac 12-godišnje devojčice.

2024 © - Vesti online