Subota 11.02.2012.
17:13
Fonet

SNS okuplja kriminalce?

Takođe, u saopštenju DS ocenjuje da je "još sramnije i neumesnije da stranka koja okuplja sve ljude sa optužnica, kao i njihove branioce, stranka koja se zalaže za njihovo puštanje, od Legije do Joce Amsterdama, danas vanrednu situaciju koristi da bi bez sramote pričala o kriminalu kome je ova vlast upravo zadala najveći udarac".

DS: Država se trudi da nijedan građanin ne ostane bez struje i da najsiromašniji građani budu oslobođeni od plaćanja
 

Najveći deo saopštenja DS posvećen je saopštenju SNS o Uredbi Vlade Srbije o štednji električne energije. Tako, DS u saopštenju navodi "da se SNS, u situaciji kada se država trudi da nijedan građanin ne ostane bez struje i da najsiromašniji građani budu oslobođeni od plaćanja, licemerno zabrinula za privredu valjda smatraju i da građanima zapravo treba ukinuti struju ukoliko je nema dovoljno za sve potrošače".


"SNS bez srama obmanjuje građane o nedostatku ulaganja u elektroprivredu iako, i kada su oni bili na vlasti, kao i njihovi vajni stručnjaci, dinar nije ulagan u postrojenja, a za vreme ove Vlade ulagano je 500 miliona godišnje u energetska postrojenja", piše u saopštenju.

Na taj način su se, ocenila je DS, povećale projektne proizvodne mogu nosti rudarskih kapaciteta, termoelektrana i hidroelektrana, izra žene u električnoj snazi između 400 i 500 megavata koliko proizvodi jedan novi blok. Tako je bilo i moguće oboriti sve istorijske rekorde u proizvodnji uglja i električne energije. I u ovim uslovima izuzetno visoke potrošnje, postrojenja EPS rade pouzdano i obezbeđuju sigurnost snabdevanja građanstva, kaže se u saopštenju.


DS u saopštenju obaveštava "neinformisane naprednjake da su takođe započete investicije u nove proizvodne objekte":

Kolubara B – 750 MW, investiciona vrednost 1,3 milijardi evra, sa partnerom EDISON iz Italije Sistem hidroelektrana na Ibru, 110 MW, investiciona vrednost 290 miliona evra, sa italijanskim partnerom SECI Sistem hidroelektrana na Velikoj Moravi, investiciona vrednost 360 miliona evra, sa nemačkim partnerom RWE Male hidroelektrane – prva faza, investiciona vrednost 45 miliona evra (ukupno započete investicije: 1,995 milijardi evra, navela je DS.

2024 © - Vesti online