Subota 11.02.2012.
12:01
K. N. - Vesti - Foto:

Svakog meseca uz svoje štićenike

Uskoro poseta i uručenje: Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

Zašto im ovaj čovek dobrog srca, svakog meseca, urednije čak i od plate, šalje svoju svesrdnu pomoć, nije teško zaključiti, jer ovo dvoje sugrađana jako teško žive. Dejan bivši srpski dobrovoljac, nažalost sada je psihički bolesnik, koji sa majkom Vesnom živi u bespravno useljenom stanu nedovršene zgrade, bez struje i vode.

Jedini prihod im je Vesnina plata koja iznosi svega 80 evra. A kako radi kao kuvarica u Jumku, nekadašnjem tekstilnom gigantu koga je pojela tranzicija, plata zna da kasni i po pet meseci zbog čega se ovo dvoje nesrećnika nađe na mukama. Upravo iz tog razloga, kad stigne 40 evra od ovog dobrog čoveka, vrlo često se dogodi da im to bude im jedini mesečni prihod od koga žive do sledećeg meseca.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Samohrana majka Ivana Simonović, koja pazi i neguje jednoipogodišnjeg sina Lazara, pošto je završila specijalnu školu, ne može da nađe posao, pa tako nema ni sigurnih primanja zbog čega joj ovaj novčani prilog veoma dobro dođe da svom sinu obezbedi ono najneophodnije.


Reporteri "Vesti" tokom narednih dana će obići porodicu Milošević i Simonović kako bi im uručili novčani dar njihovog dobročinitelja iz Nemačke. Pri tom će i verno zabeležiti kako su, šta ima novo kod njih, ali i šta će reći u znak zahvalnosti čoveku koji iz meseca u mesec ne prestaje da misli na njih i šalje im pomoć.

2024 © - Vesti online