Petak 10.02.2012.
13:35
Beta

SPO: Isključeni Srećković i Čeković

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove isključilo iz stranke Srđana Srećkovića i Sanju Čeković
 

U saopštenju se navodi da su Srećković i Sanja Čeković isključeni "zbog grubog kršenja Statuta, nepoštovanja odluka organa stranke i odbijanja zahteva Predsedništva SPO da podnesu ostavke na funkcije u Vladi Srbije".

SPO je naveo da je ostanak Srećkovića i Sanje Čeković na funkcijama u Vladi, koje po koalicionom sporazumu pripadaju predstavnicima SPO, prestao da bude 'unutarstranačko pitanje', kako je to saopštila Demokratska stranka, nego je koalicioni problem koji se može rešiti samo njihovim razrešenjem sa funkcije".

Kako se navodi, za odluku o isključenju glasali su svi članovi Predsedništva SPO-a osim Sanje Čeković.

S druge strane, ministar vera i dijaspore Srđan Srećković izjavio je da nikakva sednica Predsedništva Srpskog pokreta obnove danas nije održana i da nije ni mogla biti doneta odluka o njegovom i isključenju državne sekretarke Sanje Čeković iz te stranke.

"Ukoliko takvu nelegalnu odluku, za koju sam saznao iz medija, budemo dobili, u skladu sa statutom SPO-a podnećemo žalbu Statutarnoj komisiji. Siguran sam da će ta odluka biti poništena, jer SPO mora biti demokratska, a ne autokratska stranka", rekao je Srećković.

Srećković je naveo da, ukoliko neko želi da neke telefonske razgovore proglasi za sednicu Predsedništva, tako nešto neće biti moguće jer nije u skladu sa Statutom stranke.

Inače, vest o isključenju Srećkovića i Čekovićeve stigla je samo nekoliko minuta nakon što je ministar Srećković izdao saopštenje, koje su objavile agencije, a u kom je rekao da su on i Čekovićeva svoje mandate stavili na raspolaganje premijeru Cvetkoviću, ali da neće pristajati na ucene onih koji žele da ih smene.

2024 © - Vesti online