Petak 10.02.2012.
17:26 >> 23:43h
Vestionline

Zvezda izgubila od Kineza, Evandro se nada boljem

"To se vidi odmah. Trebalo bi da se dobro uigramo, jer mnogo je novih lica. Ne sumnjam da će trener složiti sve kockice i da će Zvezda izgledati odlično na proleće. Bila nam je potrebna brzina jer je nismo imali. I meni će biti mnogo lakše da igram i da delim lopte unapred kad znam da smo brzi", rekao je Evandro koji se sa ekipom nalazi na pripremama u Antaliji.

Brazilac je u jesenjem delu sezone često imao probleme sa povredama.

"Izuzetno mi je važno da budem zdrav. Imao sam problema i letos i jesenas i to je uticalo na moju igru. Sad je mnogo bolje i uveren sam da ću pružati maksimum na proleće. Najvažnija je Zvezda i tim", naveo je on.

Crveno-beli za vodećim Partizanom u Superligi zaostaju 10 bodova, ali to prema mišljenju Evandra, nije nedostižna razlika.

Zvezda izgubila od kineskog Teda, Evandro promašio penal

Crvena zvezda je u četvrtoj test utakmici doživela prvi poraz na pripremama u Antaliji. Zapravo drugi, pošto je od Žiline, nakon remija u regularnom delu, izgubila na penale.

Bolji od crveno-belih bio je kinski prvoligaš i osvajač kupa najmnogoljudnije zemlje sveta Tjenđin Teda, rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postignut je iz penala već u devetom minutu, a strelac je bio Gojan.

Zvezda je sa istog odstojanja mogla da izjednači, ali je za razliku od fudbalera kineskog tima, Evandro bio neprecizan sa "kreča". Tačnije, golman Tede je uspeo da zaustavi udarac Brazilca. 

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije bio zadovoljan, ali ne i previše razočaran izdanjem svoje ekipe.

"U prvih 45 minuta smo igrali dobro, i stvarali šanse koje na žalost nismo iskoristili. Protivnik je iskoristio penal, dok smo mi istu takvu priliku propustili. Drugo poluvreme smo odigrali slabije, ali nisam previše zabrinut. Svakako da je lepo kada se pobeđuje, ali i pored poraza nisam razočaran. Još uvek šansu ukazujem velikom broju igrača, i verujem da će se do početka prvenstva stvari iskristalisati, odnosno da ćemo tada, kada je najvažnije, biti pravi. Pobede u šampionatu su mi bitnije od rezultata na pripremama", izjavio je za zvanični sajt Prosinečki.

2024 © - Vesti online