Četvrtak 09.02.2012.
19:14
Beta

Vlada: Bez nastave i sledeće nedelje

Drudi deo zimskog raspusta još nedelju dana

Mihajlović je posle sednice Vlade rekao da će odluku o obustavi nastave u školama u Srbiji sutra doneti ministar prosvete i nauke Željko Obradović.

"Glavni razlog je da se zaštiti zdravlje učenika, a na taj način će se ostvariti i značajna ušteda energije što će doprineti stabilizovanju energetskog sektora u zemlji", precizirao je Mihajlović.

On je kazao da Vlada danas nije razmatrala predlog Radne grupe za uredno snabdevanje energentoma i energijom da se prazničbni dani 15. i 16. februar spoje sa vikendom tako da i petak 17. februar bude neradan dan.

"Ako bude doneta takva odluka javnost će biti obaveštena", naveo je Mihajlović.

Vlada je, kako je istakao, raspravljala o stanju u Srbiji izazvanom snežnim nevremenom i niskim temperaturama i preduzela niz mera kako bi se ublažile posledice po stanovništvo. "Prioriteti su spasavanje ugroženog stanovništva, raščišćavanje puteva i dopremanje pomoći", naveo je on.

Mihajlović je kazao i da se preduzimaju aktivnosti na rešavanju problema zaleđenih reka. "Vlada razmatra mogućnost i ponudiće susednim zemljama formiranje zajedničkog regionalnog štaba za vanredne situacije s obzirom da čitavom regionu preti opasnost od poplava nakon naglog otapanja snega", dodao je on.

2024 © - Vesti online