Četvrtak 09.02.2012.
17:52
Blic

Vukodlak-sestre sanjaju lasersku depilaciju

Sve tri su ovu neobičnu mutaciju nasledile od oca, s kojim je njihova majka Anita (40) kao 12-godišnja devojčica sklopila ugovoreni brak. Muža koji je 2007. preminuo pre venčanja nikada nije videla, a sve do rođenja prve ćerke nija bila svesna da takvo stanje može biti nasledno i šta ono zapravo znači, pogotovo za ženu u tradicionalnom indijskom društvu.

Devojke nastoje da svoje stanje koliko-toliko drže pod kontrolom specijalnim kremama i sanjaju o danu kada će sebi moći da priušte trajnu lasersku depilaciju. Posle toga se, kao i većina njihovih vršnjakinja, nadaju udaji i normalnom životu.


Njihova majka se očajnički trudi da im obezbedi novac za lasersku intervenciju, ali za to bi svakoj od njih bilo potrebno oko 5.000 evra, što je za udovicu u malom selu, sa još tri ćerke koje nisu pogođene mutacijom, ogromna suma, pa se nadaju pomoći dobročinitelja. U tome bi trebalo da im pomogne i dokumentani film koji je o ovoj porodici nedavno snimljen.

"Hipertrihoza univerzalis" je oblik genetske mutacije kod koje ćelije koje normalno isključuju rast dlake na neuobičajenim mestima, kao što su očni kapci i čelo, ostaju neaktivne, što izaziva abnormalan rast malja po celom licu i telu.

2024 © - Vesti online