Četvrtak 09.02.2012.
16:45
Beta

Bogdanovu dve godine zatvora zbog tuče pre utakmice

Ivan Bogdanov osueđn za nedelo iz 2006. godine

"Bogdanov je prilikom izvršenja krivičnog dela pokazao visok stepen drskosti i bezobzirnosti. Sud je utvrdio da je delo učinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, postupajući sa umišljajem", rekla je sudija Prvog osnovnog suda Ivana Ramić u obrazloženju presude.

Sud je utvrdio da je Bogdanov na uglu ulica Zdravka Čelara i Cvijićeve u Beogradu prvo motkom dugom dva metra pretukao oštećenog Filipa Šoća, a zatim policajca u civilu Marka Petrovića, koji je pokušao da se zaštiti rukama.

Utvrđeno je da se u tom napadu motka polomila na dva dela, a da je Bogdanov ostatkom motke pretukao i uniformisane policajce Dejana Krstića i Sinišu Đukanovića.

Odbrana navijača Crvene zvezde Ivana Bogdanova žaliće se na prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda, izjavio je danas njegov advokat Nemanja Govedarica.

"Nije jasno na osnovu čega je sud prihvatio veštačenje novosadskih veštaka koji su utvrdili da je Bogdanov bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a ne mišljenje uglednih beogradskih veštaka Dušana Dunjića i Aleksandra Jovanovića koji su utvrdili da je bio neuračunljiv", rekao je Govedarica.
 

Bogdanovu je produžen pritvor u kojem je od 24. maja 2011. godine, tako da bi na slobodi mogao da se nađe 24. maja 2013. godine. Stranke u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu na prvostepenu presudu.

Bogdanov je u pritvor u Beogradu deportovan iz Italije, gde je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru 2010. godine u Đenovi. Ta kazna je Bogdanovu zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

2024 © - Vesti online