Četvrtak 09.02.2012.
15:58
Izvor: B92, Blic

Jedva čekam da provozam Džej Lo

Voleo bih da bude naš gost
 

"To je u svakom slučaju dobar model. Daću sve od sebe, ali je pitanje šta će na kraju da bude. Voleo bih da dođe u Kragujevac i da bude gost u centru Šumadije. Sve je to povezano sa "Fijatom“, i sa poslom. Prodaja novog automobila znači više posla za naše radnike” , kaže Dinkić.

Italijanski FIAT nedavno je objavio fotografije novog modela 500 L koji će se proizvoditi u Kragujevcu, a čija masovna proizvodnja kreće u maju. Automobil podseća na ''produženog fiću", a procenjuje se da će koštati od 10.000 do 15.000 evra, u zavisnosti od opreme. Ta kompanije je angažovala američku megazvezdu Dženifer Lopez kao glavnog promotera modela FIAT 500 L, a već je snimljen spot u kojem se ova diva vozi u ovom modelu.

Inače, probna proizvodnja u pogonima Fijatovih dobavljača, za novi model automobila, koji su podigli pogone u Grošnici u Kragujevcu, počeće 15. marta, dok je serijska proizvodnja planirana za maj.

Dinkić je kazao da će novi automobile biti srpski proizvod. Oko 80 odsto delova proizvodiće se u Srbiji, koja će već iduće godine, od izvoza tog automobila imati prihod od 1,3 milijardi evra, što je šestina izvoza u Srbije u prošloj godini, rekao je Dinkić.

On je dodao da će kod svih sedam kooperanata biti zaposleno 1.000 radnika. U Gošnicu su stigli iz Italije i roboti namenjeni proizvodnji "500 L" , a biće angažovani na svim proizvodnim procesima.

2024 © - Vesti online