Četvrtak 09.02.2012.
14:25
Beta

Vlast najavljuje skup 200.000 ljudi u Moskvi

"Pripremamo za 23. februar u Moskvi demonstracije pod nazivom 'Branimo našu domovinu!'", rekao je ruskoj agenciji Interfaks direktor kampanje, režiser Stanislav Govoruhin. On je dodao da se na skupu očekuje 200.000 Putinovih pristalica kao i
da će biti zatražena dozvola da on bude održan na trgu Manjež.

Veliki skup pristalica ruskog premijera Vladimira Putina biće održan 23. februara u Moskvi u znak podrške njegovoj kandidaturi
 

Ruska opozicija redovno traži dozvolu za održavanje protesta na trgu Manjež, na ulazu na Crveni trg, ali vlasti to odbijaju. Dozvola ruskog predsedništva je neophodna za svako okupljanje na tom mestu.

U Rusiji je 23. februar neradni dan pošto se obeležava Dan odbrane domovine, dok se taj praznik ranije zvao Dan sovjetske vojske i ratne mornarice.

Moskva: Ko je za, a ko protiv Putina!?

Prema izjavama objavljenim na internetu i informacijama agencije Frans pres, vlasti primoravaju funkcionere da učestvuju na provladinim skupovima.

Putin je glavni favorit na predsedničkim izborima 4. marta, iako mu je popularnost znatno opala poslednjih meseci. On je suočen sa najvećim protestima opozicije od dolaska na vlast 2000. godine.

2024 © - Vesti online