Sreda 08.02.2012.
15:34
FoNet

Tadiću, dođi u Skupštinu da razgovaramo

 Tadiću, dođi da razgovaramo : Nemanja Šarović
 

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da je SRS predložila da tema te sednice bude definisanje politike Srbije prema sve učestalijim najavama izmene Dejtonskog sporazuma i otvorenim napadima na ustavni položaj i status Republike Srpske.


Uz tvrdnju da je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da je Republika Srpska genocidna tvorevina, Šarović je ocenio da je Tadić trebalo da na tu "monstruoznu izjavu odreaguje mnogo ozbiljnije nego što je reagovao".


"Nedopustivo je da za predsednika Srbije tvrdnja da je Republika Srpska genocidna tvorevina bude validan i legitiman politički stav", rekao je Šarović.  On je izjavio da se Tadićevi politički stavovi često menjaju i zasnivaju na onome šta traže velike sile.


"Tadić je upodobio svoj stav i kada je u pitanju Kosovo", rekao je Šarović.  On je izjavio da je predsednik Vlade Kosova Hašim Tači za Tadića nekada bio zločinac, a sada o njemu priča kao o premijeru.


Šarović je "izrazio bojazan SRS" da će Tadićeva politika, pod uticajem Sjedinjenih Američkih Država i vodećih zemalja Evropske unije, "dobiti neku novu notu i da će nakon izbora stav Jovanovića da je Republika Srpska genocidna postati zvaničan državni stav".

2024 © - Vesti online