Subota 09.01.2010.
11:53
Tanjug

Mesić: Tadiću, što se ljutiš?

Mesić ne shvata Tadićevu ljutnju

"Građani Kosova očekivali su moj dolazak, a tu su pripadnici hrvatske manjine i kontingent hrvatskih vojnika, pa ne vidim razlog zašto bi se predsednik Srbije Boris Tadić ljutio zbog moje posete Kosovu", rekao je Stjepan Mesić, u petak u Janjevu.


"Ja bih pozdravio da je on sa mnom došao ovde i da smo se našli s predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i građanima koji su nas srdačno dočekali", istakao je Mesić,kako prenosi ''Slobodna Evropa''.

Komentarišući Tadićevu osudu pomilovanja Siniše Rimca,osuđenog zbog ubistava srpskih civila, Mesić je rekao da "Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je neko učinio i zašto je osuđen, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe".

"Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne a ako neko ne razume čemu institut pomilovanja, onda bi bilo dobro da se malo pozabavi sa pravnim stručnjacima i oni će mu to objasniti", dodao je Mesić.

2024 © - Vesti online