Sreda 08.02.2012.
13:22
Beta

Đoković: Prioritet u 2012. su OI i Rolan Garos

Novak je kazao da ne zna da li će ove godine učestvovati u Dejvis kupu zbog "gustog rasporeda".

"Dejvis kup je jedino timsko takmičenje u tenisu gde možemo da predstavljamo prvo svoju zemlju, a zatim sebe. Žao mi je što neću igrati protiv Švedske u Nišu. Da li ću ove godine učestvovati u tom takmičenju, ne mogu da obećam unapred", rekao je Đoković.

Srbija prvo kolo Dejvis kupa igra sledećeg vikenda u Nišu protiv Švedske.

Nole je dodao da se oseća blagoslovenim jer igra tenis i što radeći ono što najviše voli, može da pošalje u svet najpozitviniju moguću sliku o svojoj zemlji.

"Srbija je nezasluženo prethodnih godina imala negativan publicitet u svetu, a ja i ostali sportisti trudimo se da našu zemlju predstavimo onaku kakva jeste, na najlepši mogući način. Velika je stavr što sportisti svojim uspesima mogu da usreće narod", rekao je Đoković.

Đoković je rekao da je uživao na dodeli Laureus nagrada u Londonu i posebno istakao činjenicu da je upoznao mnoge velike sportiste sveta.

Najbolji srpski teniser potvrdio je da neće ići u Niš na meč Dejvis kupa između Srbije i Švedske i dodao da će u zavisnosti od svog plana naknadno odlučiti da li će igrati u eventualnom četvrtfinalu.

2024 © - Vesti online