Sreda 08.02.2012.
16:48
Mondo

Tehničkom greškom dobio ulicu

''Obradovao se, nije tajna. Bio je toliko srećan da se dva sata smejao i veselio”, opisuju rođaci zaslužnog stonotenisera Mihovila - Miše Kapetanića njegovu reakciju na vest da će njegovo ime poneti ulica u Beogradu, navodi ''Mondo''.

Mihovil - Miša Kapetanić

Mediji su pre nedelju dana preneli vest da je ovaj pomalo zaboravljeni samdesetdevetogodišnjak, počasni predsednik Stonoteniskog saveza Balkana, ''dobio” jedan deo Vodovodske u Žarkovu.

Čim su saznali da se imena ulica daju zaslužnim građanima tri godine posle smrti, reagovali su prijatelji i obavestili redakciju "Politike" da je čika Miša živ.

"Sa njegovim životom povezuje se toliko anegdota da ni ova ne čudi. Ne bismo želeli da neko pomisli da bi ga trebalo izdvajati, jer je dobio ulicu iako nije preminuo. Ne sporimo da je to što mu je dodeljen kutak u ovom gradu za njega velika čast", kažu Kapetanićevi najbliži srodnici.

Mihovil - Miša Kapetanić svrstan je u grupu ličnosti koje zaslužuju počast, ističu u Olimpijskom kokitetu Srbije, čiji su predstavnici sa gradom formirali komisiju za dodelu imena ulica po zaslužnim sportistima.

"Utvrdili smo da ispunjava uslove i da bi trebalo da se nađe na spisku onih kojima će tek posle smrti biti dodeljena ulica, kao jednom od najzaslužnijih sportskih predstavnika kod nas. Konačnu odluku o tome donosi grad", tvrde u Olimpijskom komitetu.

Ali, kako se dogodilo da ime živog Kapetanića bude na spisku onih koji posthumno, posle tri godine dobijaju ulice, ne znaju. Dogodilo se i pretpostavljaju da je u pitanju tehnička greška.

2024 © - Vesti online