Sreda 08.02.2012.
12:36
Srna

Policija: Komšije, pomažite jedni drugima

"Apelujemo na građane da pomažu jedni drugima i da tek u nuždi, i za primerene situacije pozivaju policiju i vatrogasce-spasioce", poručuju iz Sindikata.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i policije danima su angažovani na pomoći, spasavanju i pronalasku nestalih lica.

Foto: Ilustracija

"Iako im uniforma i oprema nije adekvatna za ove vremenske uslove, iako im je zdravlje ozbiljno narušeno, ti ljudi čine nadljudske napore da dođu do svih građana kojima je pomoć potrebna. To će i ubuduće, činiti jer ljudski život nema cenu", ističe se u saopštenju Sindikata i dodaje da mnogi vatrogasci-spasioci i policajci ne spavaju danima i rade prekovremeno.

U ovoj situaciji kada su mnogi životi i zdravlje građana ugroženi, svi bi trebalo da se ponašaju odgovorno i brinu jedni o drugima, a na žalost neki građani ne shvataju ozbiljnost situacije, navode u Sindikatu.

Oni ističu da postoje slučajevi da po dolasku spasioca građani ne žele da napuštaju domove, a neki odlaze od kuća, ne vraćaju se danima i ne obaveštavaju o tome komšije ili rođake.

"Naše ljudstvo se angažuje za traganje za tim ljudima za koje se kasnije ispostavi da su bezbedni negde kod prijatelja ili rođaka. Neki građani pozivaju vatrogasce-spasioce za skidanje ledenica i sl. U ovakvim slučajevima troše se tehnički resursi, pogonsko gorivo, a već umorno ljudstvo bespotrebno zamara", poručuju iz Sindikata srpske policije.

2024 © - Vesti online