Sreda 08.02.2012.
11:45 >> 13:56h
Beta

Preti izlivanje Ibra zbog leda

Sava potpuno prekrivena snegom i ledom

"Juče je bila ekipa na Ibru koja je razmatrala rzličite mogućnosti razbijanja leda, odluka još nije doneta, danas se očekuje da se nešto uradi", direktor Srbija voda Nikola Marjanović.

Prema njegovim rečima ugrožene se i reke Velika Morava kod Ljubičevskog mosta i Nišava. Ako se ostvare ove prognoza da i naredih danan budu izuzetno niske temperature,neće biti manjeg vodotoka u Srbiji koji neće biti zaleđen, kazao je Marjanović.

Direktor Srbija Voda poručio je da situacija, ipak, nije toliko dramatična i da na većini vodotokova debljina leda jeste velika, ali voda protiče normalno.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je ledeni pokrivač na rekama od Đerdapa ka Beogradu dug 100 kilometara, ističući da će ledolomci početi da razbijaju led već danas na Ibru.

"Danas će početi razbijanje leda zbog bojazni od oštećenja hidroelektane i mogućnosti poplava nakon povećanja temperature", naglasio je Dačić i dodao da je važno da su putevi raščišćeni i da svi ugroženi mogu da budu snabdeveni hranom i lekovima.

2024 © - Vesti online