Sreda 08.02.2012.
07:09
Beta

"Zastava oružje" izvozi na tržište SAD

Za oružare spremljeni ugovori u vrednosti od 330 miliona dolara
 

Prema njegovim rečima u 2012. godini kragujevački oružari će najviše izvoziti na tržište SAD i to lovačko i sportsko naoružanje.

Ministar je ocenio da je Kragujevac važan industrijski grad sa aspekta sistema odbrane, u kome pored fabrike oružje rade i fabrika Zastava kamioni i Tehničko remontni zavod.

Šutanovac je podsetio da će se u "Kamionima" proizvoditi novo terensko vozilo, koje će predstavljati kombinaciju džipa i teretnog vozila, i najavio prototip u aprilu, a prve ugovore do kraja ove godine.

"Izdvojili smo sredstva da se razvije prototip, da se novčana sredstva ne potroše na strane nego na domaći proizvod", rekao je Šutanovac i naveo da se prototip razvija u saradnji "Kamiona" i Vojno tehničkog instituta.

Ministar je izrazio očekivanje da će kupci osim Ministarstva odbrane biti i Ministarstvo unutrašnjih poslova, preduzeće "Srbija šume" i ostali kojima je potrebno terensko vozilo.

Prema njegovim rečima, u planu je i revitalizacija vojne bolnice u Kragujevcu i stavljanje u funkciju Doma vojske u tom gradu.

2024 © - Vesti online