Utorak 07.02.2012.
17:01
Beta

Bogdanović: Referendum šteti državnim interesima"

"Da li je neko razmišljao, šta sutra, za mesec, dva, tri, ako ulazimo u otvoren sukob sa Vladom i državom, a svi znamo da nam bez pomoći države nema opstanka u pokrajini", rekao je Bogdanović na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju u Beogradu na kojoj je predstavio aktivnosti Vlade Srbije u pokrajini.

Goran Bogdanović

Bogdanović je izrazio žaljenje što se neki problemi na Kosovu, poput nestašice električne energije i mazuta, koriste u dnevno političke svrhe i lične interese. Ministar je kazao da niko nema nameru da kažnjava te ljude, bez obzira što "obmanjuju javnost da Vlada vrši pritisak tako što uvodi restrikcije struje, uskraćuje radna mesta i zagorčava živote građana na severu Kosova".

"To je apsolutna laž", istakao je Bogdanović i poručio građanima da problem sa restrikcijama nema veze sa Vladom Srbije, već da je reč o povećanoj potrošnji i slaboj naplati struje.

Ministar je izrazio žaljenje i zbog podela koje postoje među Srbima i poručio da

Stefanović: Referendum ne donosi dobro

 

"Zagađenje zemljišta na KiM se zataškava"

"ćemo iz tog blata izaći i opet biti jedinstveni".

Bogdanović je ukazao da za mnoge probleme za koje se optužuje Vlada Srbije ne treba tražiti odgovornost u Beogradu, već među predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova.

Predstavljajujući aktivnosti Vlade Srbije na Kosovu od 1. novembra do 1. februara, Bogdanović je ocenio da su ostvareni zadovoljavajući rezultati, s obzirom na situaciju i iskušenja. Bogdanović je rekao da je posebna pažnja posvećena položaju Srba južno od Ibra.

Ministar je ponovio da je veoma važna saradnja u rešavanju problema sa međunarodnom zajednicom i da je u tom periodu i zahvaljujući tim kontaktima sprečena samovolja Prištine da pogorša situaciju na severu Kosova.

2024 © - Vesti online