Utorak 07.02.2012.
16:02
Pulsonline

Ognjenu Koromanu preti zatvor

Bivši fudbaler Crvene Zvezde i reprezentativac: Ognjen Koroman
 

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora, jer je kvalifikovano teškim povredama oštećenog Dukića, koji je od posledica batina dobio potres mozga i iščašen zglob. Suđenje u ovom slučaju je pred Prvim osnovnim sudom, a zakazano je za 21. februar.


Koroman i Dukić su svoje koškanje na terenu nastavili i neposredno posle meča, u tunelu koji vodi ka svlačionicama. Prema navodima tužilaštva, Ognjen Koroman je u tunelu stadiona “Marakana” najpre udario Dukića u vilicu, ali se na tome nije zaustavio.

“Kad se Dukić od posledica prvog udarca stropoštao niz stepenice, bivši reprezentativac udario ga je još jednom, a dalji sukob sprečili su ostali igrači. U lekarskom nalazu je konstatovano da je Dukić zadobio lakši potres mozga i iščašenje zgloba”, naveli su u tužilaštvu. Policija je nakon te tuče u bolnici napravila zapisnik i snimila fotografije Dukićevih povreda i ubrzo zatim podnela krivičnu prijavu zbog nasilja i nedoličnog ponašanja, na osnovu koje je nedavno tužilaštvo podiglo optužnicu.


Koroman je, s druge strane, ispričao da je on zajedno sa Dukićem pao niz stepenice i da je kasnije izgladio nesporazume sa njim.

“Posle koškanja na terenu došlo je do sukoba i u tunelu. Bili smo na stepenicama i obojica smo pali. Dukić se udario, uganuo je zglob. Ja sam bio srećniji u tom incidentu. Dukić je, na svu sreću, sada dobro. Delegacija Zvezde posetila ga je odmah posle utakmice u bolnici. Ja se još jednom izvinjavam Dukiću, kompletnoj sportskoj javnosti i Hajduku iz Kule. Izvinjavam se i Zvezdi”, rekao je tada Koroman.


Nakon izlaska iz bolnice Dukić je izjavio da ga Koroman nije prvi put napao u tunelu.

"Ipak, ako se Koroman i Zvezda ne budu korektno ponašali, sve ću ispričati. Imam blaži potres mozga, a ovo inače nije prvi put da imam problema s Koromanom. Pre godinu dana, kad je Zvezda gostovala u Kuli u poslednjem kolu, on je dobio crveni karton posle duela sa mnom. Takođe, pokoškali smo se u tunelu na ‘Marakani’ krajem prošle godine, ali su nas tada razdvojili. On ima 30 godina i stvarno mi nije jasno kako može sebi da dopusti da tako reaguje", rekao je Dukić nakon izlaska iz bolnice.

2024 © - Vesti online