Utorak 07.02.2012.
14:23
Beta

Presuda Ivanu Bogdanovu u četvrtak

Bogdanov je u protvoru od 24. maja 2011. godine, kada je deportovan iz Italije
 

Tužilaštvo je u utorak, u završnoj reči, predložilo sudu da Bogdanova kazni po zakonu i da izrekne "efektivnu kaznu" jer je njegova krivica dokazana na osnovu iznetih dokaza. Za nasilničko ponašanje zaprećena je zatvorska kazna do pet godina.


Bogdanov je kratko je u završnoj reči rekao da nije kriv i da u svemu ostaje pri završnoj reči njegovih advokata.


Advokat Ivana Bogdanova Nemanja Govedarica predložio je sudu da oslobodi optuženog i ukine mu pritvor jer nijednim iznetim dokazom nije utvrđeno da je bio uračunljiv u trenutku izvršenja krivičnog dela.


"Veštaci Dušan Dunjić i Aleksandar Jovanović su u svom nalazu našli da je Bogdanov bio neuračunljiv i dali pismeni nalaz sa dopunom koji su usmeno odbranili u višečasovnom iskazu pred sudom", rekao je Govedarica.


On je istakao da odbrana ne želi da komentariše novo veštačenje veštaka iz Novog Sada imajući u vidu da je zakon veoma jasan kada se određuje novo veštačenje, koje u ovom slučaju "nije bilo potrebno".


Veštaci novosadskog Instituta za sudsku medicinu našli su u ponovljenom veštačenju da je Bogdanov bio smanjeno uračunljiv, dok su Dunjić i Jovanović u prvom veštačenju našli da je bio neuračunljiv.


Bogdanov je u protvoru od 24. maja 2011. godine, kada je deportovan iz Italije, gde je osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru 2010. godine u Đenovi. Ta kazna je Bogdanovu zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

2024 © - Vesti online