Utorak 07.02.2012.
11:17
Beta

BiH: Svi na čišćenje snega!

Javni gradski saobraćaj u Sarajevu je paralisan, a građani su pozvani na akciju čišćenja tramvajskih šina i gradskih ulica
 

Nikšić je za današnji sarajevski Dnevni avaz podsetio i na najave iz Elektroprivrede BiH o postepenom nestajanju zaliha uglja u termoelektranama i mogućem nestanku električne energije.


"Uložićemo maksimalne napore da stvorimo uslove da ne bi došlo do neželjene situacije. Rudarima je otežan posao vađenja uglja, ali ovi ljudi će, siguran sam, pokazati izuzetan osećaj odgovornosti i samopožrtvovanja", rekao je Nikšić.


Generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica izjavio je da je zbog nestajanja zaliha uglja situacija sa snabdevanjem električnom energijom zabrinjavajuća, jer ne radi železnica, a putevi do termoelektrana su neprohodni.


Grabovica je rekao da hidroelektrane u FBiH trenutno uopšte ne proizvode električnu energiju, što dodatno situaciju čini težom.


Od petka pada sneg u BiH zbog čega su mnoga sela i zaseoci odsečeni, a putne komunikacije blokirane. Visina snežnog pokrivača u BiH iznosi i iznad dva metra zbog čega je proglašeno stanje elementarne nepogode, a škole su zatvorene. Javni gradski saobraćaj u Sarajevu je paralisan, a građani su pozvani na akciju čišćenja tramvajskih šina i gradskih ulica.

2024 © - Vesti online