Utorak 07.02.2012.
09:34
Press

Dominik: Želim da budem najbolji

U intervjuu za Press Džejms otkriva da mu je Milan Mačvan najviše pomogao da se snađe u novoj sredini i da polako uči navijačke pesme, uz obećanje da će imati dosta prilike za radost do kraja sezone.

Sa Partizanom treniraš već dve sedmice, kako ti se dopada novi tim? 

"Svi u klubu su me lepo dočekali, svi su ljubazni i pomažu mi. Imao sam dovoljno vremena da vidim da su u klubu odlični igrači i odlične osobe. Najviše se družim sa Milanom Mačvanom, zaista mi je mnogo pomogao".

Kako si se snašao u Beogradu?

"Ja sam došao u Beograd da igram košarku. Profesionalac sam i samo me to interesuje. Nisam posvećen noćnom životu. Čuo sam da je Beograd lep grad, ali nisam do sada imao priliku da ga upoznam. Jedino sam sa Mačvanom izašao dva-tri puta na večeru, pričali smo o Partizanu i košarci, i to je sve".

Kako si se osećao tokom spora sa Arisom oko raskida ugovora?

"Taj spor nije imao direktne veze sa mnom. Ja sam košarkaš i moje je da igram, a pitanje spora je za menadžere. To je bio spor između Arisa i menadžera, ne između mene lično i Arisa. U svakom klubu u kom igram trudim se da dam maksimum i na treninzima i na parketu, i očekujem da i klub poštuje igrače".

Da li znaš da je Partizan bivši prvak Evrope i najtrofejniji klub u Srbiji?

"Da, znam puno toga o istoriji Partizana. Pre dolaska su mi objasnili da je Partizan klub sa velikom tradicijom, da ima dosta titula i trofeja i da su i ove sezone ispred sebe stavili cilj osvajanja novih trofeja. Došao sam u veliki klub, želim da se dokažem i osvojim trofeje".

Da li si imao prilike da vidiš kakvu atmosferu prave navijači Partizana?

"Čuo sam dosta o tome od novih saigrača, ali sam i pre toga mogao da se uverim u to. Pre dolaska u Beograd odgledao sam na Jutjubu video-klipove sa navijačima i video kakvu atmosferu prave. Definitivno, takvi navijači su jedan od razloga zašto igram košarku. Pokušao sam posle utakmice sa Zlatorogom da sa saigračima pevam pesmu po završetku utakmice, ali moram da naučim reči. Znam početak "Volim ga, kao oka dva". Mačvan mi je pomagao, čak mi je i dizao ruke kada smo pevali, pošto sam ja pomalo stidljiv".

Navijači očekuju trofeje. Da li možeš da obećaš da ćeš ih obradovati?

"Očekujem da Partizan nastavi sa osvajanjem trofeja. Što se mene lično tiče, ja ću se potruditi da dam sve od sebe, trudiću se da budem najbolji u timu. Želja mi je da vodim tim do svake sledeće sezone. Nadam se da će navijači biti zadovoljni mojom igrom".

2024 © - Vesti online