Utorak 07.02.2012.
09:18
Press, Novosti

Gavrić odao Šarića?

Gavrić (levo) se ponadao da će dobiti azil ako ispriča sve što zna

Osoba za koju postoje indicije da je Darko Šarić, živi u okolini Kejptauna u Južnoafričkoj Republici. Ona je fotografisana i očekuje se da ovih dana fotografija stigne u Srbiju. Za to vreme muškarac, koji odgovara opisu, stavljen je pod danonoćnu prismotru.

Ipak, MUP Srbije do ponedeljka popodne nije dobio nikavu informaciju o tajanstvenoj osobi koja bi mogla biti Šarić. "Zvanično smo od južnoafričkih vlasti zatražili informacije da li je tačno to što se piše u njihovim medijima - da je Šarić lociran", rekao je izvor "Novosti" iz MUP Srbije. "Još čekamo odgovor. U međuvremenu smo im poslali dokumentaciju o njemu."

Pre nego što je došao u Južnu Afriku, Šarić je boravio u Švajcarskoj i Južnoj Americi, ali je tokom prošle godine prešao u Južnu Afriku, gde ima veoma jake veze u podzemlju.

Šarić se u Južnoj Africi krije u okolini mesta Stelenboš, koje se nalazi stotinak kilometara od Kejptauna, i odatle često odlazi u mondensko letovalište Hermanus na obali okeana. Prema pisanju "Pressa", sve vreme boravka na jugu Afrike on kontroliše preprodaju droge, koja se ne diluje u oblaasti gde se on nalazi, već u regionu Pretorije i Johanezburga. Te poslove obavlja sa još dvojicom poznatih narko-dilera iz Srbije, koji su takođe u bekstvu.

U lociranju Šarića učestvovao je i Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatović Arkana, koji je posle hapšenja pristao da južnoafričkoj policiji pruži neke bitne podatke u vezi sa podzemljem.

Ubrzo pošto je razotkriven identitet ovog Lozničanina (skrivao se pod lažnim imenom Saša Kovačević) u južnoafričkim medijima osvanula je ispovest čoveka iz tamošnjeg podzemlja koji je i otkrio gde je Šarić. Ovaj mafijaš-pokajnik, koji se predstavio kao Ujka Sem, tvrdio je da Šarića, koji se skriva pod lažnim imenom, obezbeđuju lokalni kriminalci, ali i pojedini korumpirani policajci. On se ponudio da pomogne u hvatanju begunca.

"Gavrić i Šarić bili su bliski sa ubijenim mafijaškim bosom Sirilom Bikom. Arkanov ubica je znao mnogo o tome gde se on krije i na koji način je dospeo u Južnu Afriku. Ima indicija da je Gavrić pristao da južnoafričkoj policiji kaže sve što zna o Šariću da bi zauzvrat dobio status izbeglice i tako izbegao izručenje Srbiji, ali mu to nije uspelo", kažu izvori "Pressa" iz Južne Afrike.

2024 © - Vesti online