Utorak 07.02.2012.
02:17
Beta

Lekari spasili dete u zavejanom selu

Posle višečasovnog probijanja i borbe sa snegom, detetu ukazana pomoć
 

Lekarska ekipa je do ovog udaljenog sela uspela da se probije uz pomoć Vatrogasno-spasilačke brigade u Zaječaru i mehanizacije koja je ispred vozila hitne pomoći čistila smetove.

Komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Branislav Matić rekao je da jedno dete u ovom selu ima "napad slepog creva" i da je situacija alarmantna.

Probijali se 10 sati kroz sneg da bi stigli do povređene žene

Ekipe hitne službe Doma zdravlja iz Kuršumlije stigle su, nakon 10 sati probijanja kroz
smetove, do kuće Stojanke T. (66) koja je polomila kičmu kako bi joj pružili neophodnu pomoć.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević rekla je da je u kući Stojanke T, koja je u nedelju polomila kičmu, nađen još jedan član porodice kome je takođe potrebna lekarska nega.

U Srbiji i danas sneg nastavlja da pada

 

U Srbiji će danas biti oblačno, veoma hladno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

 

Krajem dana i u toku noći očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina najpre na severu. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Na planinama će biti vejavice, praćene jakim vetrom, uz stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura biće od minus 15 do minus osam, a najviša dnevna od minus 10 do minus pet.

Arsenijevićeva je rekla da će ti članovi domaćinstva iz planinskog sela Ivan Kula, udaljenog oko 40 kilometara od Kuršumlije, biti tokom noći prebačeni u Dom zdravlja i dodala da njihova hospitalizacija može da potraje zbog nove količine snega, koja je napadala i zavejala puteve ka tom selu.

Do povređene žene u zavejano planinsko selo, osim lekara otišli su i radnici Centra za socijalni rad iz Kuršumlije, kao i čistači snega za mehanizacijom.

2024 © - Vesti online