Ponedeljak 06.02.2012.
23:17
B92

Uhapšena zbog pretnji Tadiću i Dačiću

"Pisma je pisala u muškom rodu i slala ih iz raznih pošta u Beogradu. Ubacivala ih je u sandučiće, a sva su bila adresirana na MUP Srbije. Pisala je, pored ostalog, da ima pištolj, koji je ostao od oca, da je "spreman" da ga upotrebi, da redovno čisti oružje, da će se osvetiti ovom sistemu...", navodi izvor beogradskog medija.

Beograđanka Zorica V. (40) uhapšena je zbog upućivanja pretećih pisama na adresu predsednika Srbije i ministra policije, a koja je pisala u muškom rodu
 

Posle nekoliko dana istrage policija je uspela da uđe u trag pošiljaocu pretećih pisama. Zorica V. je uhapšena prošlog četvrtka, i posle dvodnevnog policijskog zadržavanja, predata je istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji joj je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana. Utvrđeno je da ona ne poseduje nikakvo oružje, a već je hapšena i privođena zbog sličnih dela, tačnije zbog izazivanja panike. Zorica je ranije prijavljivala da je "postavila" nekoliko eksploziva i bombi, pa je i zbog toga privođena sudiji.

"Ona je lečena u ustanovama za mentalne bolesti. Reč je o psihičkom bolesniku, ali bez obzira na to, morali smo da postupimo po zakonu", navodi naš izvor.

Policija je u početku mislila da traga za muškarcem, a kada su otkrili identitet pošiljaoca pretećih pisama čekalo ih je iznenađenje. Ovoj Beograđanki je na teret stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

2024 © - Vesti online