Petak 08.01.2010.
18:59
Vestionline, Večernji.hr

Bosanac osumnjičen za napad Al Kaide!

Nadžibulah Zazi

Za pokušaj napada u režiji Al Kaide, verovatno kamionom punim eksploziva poput onoga korišćenog u napadima po Evropi, u septembru ove godine, optužen je Amerikanac avganistanskog porekla Nadžibulah Zazi koji se dobrovoljno predao policiji.

U sklopu istrage salušan je i Bosanac Adis Medunjanin koga su zadržali u policiji čak 14 sati. Vrlo je zanimljivo i to što je CNN kasnije posetio Medunjaninov dom, iz koga im je na interfon odgovorila osoba koja se predstavila kao Adis Medunjanin lično, što bi značilo da je nakon ispitivanja pušten.

Medunjaninov advokat, Robert Gotlieb je rekao da je Adis dobrovoljno predao pasoš kad su se pojavili pripadnici FBI-a. Gotlieb je izjavio da mu nije jasno zbog čega su tražili njegov pasoš, a zvaničnici FBI-a nisu objasnili svoj postupak.
 

Inače, Adis Medunjanin je doseljenik koji je u Ameriku došao 1994. a državljanstvo je dobio 2002. CBS je naveo da su Medunjanin i Ahmedžaj pratili Zazija u Pakistanu gde je ovaj navodno bio na bombaškoj obuci.

CNN tvrdi da su Zazi i Medunjanin skupa odrasli u Kvinsu i da su pohađali istu osnovnu školu. Zazi je u Kvinsu živeo do avgusta, kada je otputovao u Pakistan.

2024 © - Vesti online