Ponedeljak 06.02.2012.
12:22 >> 15:18h
Beta

Požar u zgradi lista "Dan", jedan poginuo

Za jednim električarom se još traga
 

Marković je kazao da je požar izbio u 11.30, najverovatnije u prostorijama u kojima je smešten Radio D.

Zgrada u kojoj je izbio požar bila je obavijena gustim dimom, a na lice mesta su došli ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović i direktor Uprave policije Božidar Vuksanović.

Na terenu je vatrogasna ekipa koja sa četiri vozila i dalje gasi požar, kao i ekipa Hitne pomoći. Kako su kazali očevici za "Vijesti", zgrada se ne vidi od gustog dima.

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika lista Nikola Marković kazao je da je “u roku od pola minuta sve buknulo”, da su odmah pozvali vatrogasce, ali da su oni došli tek nakon 10 minuta.

Ispred zgrade "Dana" su se okupili i opozicionari Vuksan Simonović, Neven Gošović, Ranko Kadić, Koča Pavlović.

Branko Radulović (PzP) kazao je "Vijestima" da će njegova partija ustupiti svoje prostorije redakciji "Dana" kako bi novina nastavila da izlazi.

"Ovo je tragedija za novinu koja se borila za slovo pravde, koja je radila u skromnim uslovim i bila stalno na udaru režima", kazao je Radulović.

Radulović je kazao da je profesionalno vezan za protivpožarnu zaštitu, i da su vatrogasci kasno stigli na teren. "Trebali su brže da dođu i sa boljom opremom", rekao je za "Vijesti".

2024 © - Vesti online