Nedelja 05.02.2012.
16:44
Dnevnik

Crnogorci podržavali Jeremića iz hrišćanskih pobuda?!

"Crnogorska podrška Jeremiću je po hrišćanskom modelu: Ko tebe kamenom ti njega hlebom! Konstatnta spoljne politike Crne Gore je uspostavljanje najboljih mogućih odnosa s svojim susedima, pa tako i tumačim najavu Ministarstva spoljnih poslova da podrži kandidaturu ministra Jeremića", rekao je Krivokapić za novosadski "Dnevnik".

Vuk Jeremić

On je objasnio da njegov savetnik Andrej Nikolaidis nije u tom svojstvu pisao tekst "Šminkanje političkog monstruma" koji je u odnosima Srbije i Crne gore podigao veliku prašinu.

"Nikolaidis taj tekst nije ni pisao ni potpisao u svojstvu mog savetnika. Kad se taj tekst sagleda u celini, očigledno je da je u pitanju metafora o temi klasne svesti i ne mogu da verujem da su moji prijatelji u Republici Srpskoj shvatili to kao pretnju", naveo je na kraju Krivokapić.


Andrej Nikolaidis je u pomenutom tekstu napisao da bi bio "civilizacijski iskorak" i "poetska pravda" da je upotrebljen skriveni dinamit i puške u banjalučkoj dvorani "Borik" u kojoj su srpski glavari, rukovodici i duhovnici proslavljali 20 godina postojanja Republike Srpske.

Povodom teksta Nikolaidisa, "Šminkanje političkog monstruma", Srbija je uputila Crnoj Gori veoma oštru protestnu notu.

2024 © - Vesti online