Nedelja 05.02.2012.
14:48
Vestionline

Nova žrtva zime u Srbiji

Lekar Radomir Milenković koji je konstatovao smrt rekao je da je žena najverovatnije umrla "od akutnog zastoja srčane radnje usled hladnoće" i da je njeno telo nađeno posle 12 sati. Kako je naveo, ta žena je u subotu pešačila oko pet kilometara kroz visoki sneg iz pravca Kuršumlije ka tom planinskom selu i ispred kuće ležala mrtva oko 12 sati što se vidi po oštećenjima na telu.

Foto: Ilustracija

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević rekla je da je situacija u planisnkim selima "veoma kritična" zbog velikih snežnih nanosa i udaljenosti, kao i da se ne zna kakva je situacija sa tamošnjim stanovništvom.

"Od ljudi u pojedinim selima smo dobili pozive pre četiri dana do kojih još uvek pokušavaju da se probiju lekari i mehanizacija koja raščišćava puteve", rekla je Arsenijević. Predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević pozvala je sve nadležne da pomognu u nabavci električnih sanki kako bi se ljudima u kritičnim selima pružila pomoć na vreme.

Kako je navela, ljudima u planinskim selima je pored lekarske pomoći neophodna i hrana.

"Angažovali smo pkretnu mehanizaciju, vojsku, međutim, imamo pojedine kuće do kojih ima da se pešaci i više od pet kilometara pa je teško da se krene ka tim kućama i ljudima dostavi hrana", kazala je Jakovljević.

Ona je ocenila da je kritična situacija i u selima uz administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom.

2024 © - Vesti online