Subota 04.02.2012.
18:02 >> 21:03h
Vestionline, Beta

Janković: Težak meč u teškim uslovima

"Bio je težak meč, kao i uslovi za igru. Bilo je previše hladno i jednostavno mišići su mi se baš stegli. Malo sam povredila nogu, ali nadam se da ću se oporaviti za sutrašnji meč", rekla je Jankovićeva posle pobede sa 2:0 (7:5, 7:5) i dodala:

"Flipkins je igrala prilično dobro, mislim da joj ova (tvrda) podloga odgovara. Ja sam se trudila da ostanem u igri i da uradim najbolje što mogu. Srećna sam što sam donela poen Srbiji", kazala je Jankovićeva.

Ona je istakla da se trudila da ne razmišlja o bolovima u nozi i da se koncentrisala da što pre završi meč.

"Sva sreća da sam uspela da završim u dva seta, jer ko zna šta bi bilo da smo ušle u treći", istakla je Jankovićeva.

U drugom meču dana Bojana Jovanovski je izgubila od Janine Vikmajer sa 2:0. Srpkinja je rekla da je loše počela meč i da je protivnica uz podršku publike bila bolja u presudnim trenucima (6:4, 6:4).

"Nažalost nisam uspela danas da pobedim u meču. Nisam imala razloga za pritisak, ali sam počela dosta stegnuto. Imala sam svoje šanse, ali je ona odigrala vrlo dobro u završnici oba seta i uz podršku publike, bila bolja". rekla je Jovanovski.

Ona je dodala i da će pokušati da na meču u nedelju pruži bolju igru i uz pobedu Jelene Janković reši duel sa Belgijom u korist Srbije.

"Dosta sam pozitivna, dala sam sve od sebe danas i isto ću učiniti sutra i mislim da bi uz Jelenin trijumf mogla da donesem pobedu Srbiji", kazala je Jovanovska.

Selektor srpskih teniserki Dejan Vraneš ocenio je da je ukupan rezultat 1:1, posle prvod dana realan.

"Ovo je očekivan rezultat posle prvog dana. Nadali smo se da bi Bojana mogla da napravi iznenađenje protiv Vikmajer, ali ipak, zadovoljan sam kvalitetom njene igre i sa optimizmom ulazimo u sutrašnje mečeve", kazao je Vranješ.

U nedelju, drugog dana takmičenje u hali Spirudom u Šarlroa sastaće se Vikmajer i Jankovićeva, a potom i Flipkens protiv Jovanovske.

2024 © - Vesti online