Petak 03.02.2012.
16:27
RTS

Đački autobus sleteo s puta, povređene tri učenice

Foto: Ilustracija

Tri učenice srednje škole povređene su , kada se u opštini Lipljan prevrnuo đački autobus, izjavio je lekar gračaničkog Kliničko bolničkog centra Slobodan Aranđelović, u kome se dve devojčice oporavljaju, dok je treća puštena kući.

"Učenice se nalaze na intenzivnoj nezi, zbog povreda glave, vrata i grudnog koša. Pratimo njihovo zdravstveno stanje, obavljeni pregledi ukazuju da nemaju značajnije unutrašnje povrede", rekao je Aranđelović.

Prema njegovim rečima, treća devojčica, koja je nakon nesreće dovezena u Gračanicu u KBC, imala je povredu arkade i puštena je kući. Đački autobusi svakodnevno prevoze učenike do škola u Lapljem Selu, Gračanici, Sušici i Čaglavici.

Školski autobus prevozio je učenike iz Lapljeg Sela do Livađa i Gušterice, a udes se najverovatnije dogodio zbog neočišćenog snega na putu. Autobus je skrenuo sa puta, a zbog smeta je izbegnuta veća nesreća. Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu Livađe - Gušterica.

Na centralnom Kosovu, osim magistralnog puta Priština-Gnjilane koji se redovno čisti, na svim ostalim putevima u sredinama gde žive Srbi saobraćaj se otežano odvija.

Od juče je zbog niskih temperatura i kašnjenja školskih autobusa u svim srednjim školama na centralnom Kosovu početak nastave pomeren za sat vremena.

2024 © - Vesti online