Petak 03.02.2012.
12:50
Beta

Ministarka sporta podnosi ostavku

Snežana Samardžić Marković ide u Evropu

Prema prvim infomacijama, dosadašnja ministarka će za svoju zamenu predložiti Ivanu Kovačević, jednu od svojih najbližih saradnica, koja je do sada obavljala funkciju državnog sekretara za omladinu.


Saopštenje Snežane Samardžić Marković prenosimo u celosti.

"Ovim putem potvrđujem navode da sam imenovana na poziciju generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope. Generalni direktorat za demokratiju je jedno od najviših tela Saveta Evrope. On objedinjuje, između ostalog, politička pitanja, regionalne politike kroz Kongres lokalnih i regionalnih uprava, obrazovanje, omladinu i sport. Prvi put u 63 godine dugoj istoriji Saveta Evrope neko sa naših prostora zauzeće ovu poziciju".

"Ovo imenovanje je čast za mene lično, a ogromno priznanje i za celu Srbiju i za Ujedinjene regione Srbije, kojima pripadam i kojima ću pripadati. To je istovremeno priznanje rezultatima koje je postiglo čitavo Ministarstvo omladine i sporta zajedno sa svim svojim partnerima.

Sa tog mesta učiniću sve što mogu da pomognem našoj zemlji da što brže i što uspešnije prođe putem evropskih integracija. Takođe, moći ću da nastavim da se bavim decentralizacijom i lokalnom politikom, što URS već uspešno radi kod nas. Namera mi je da se nakon mandata vratim u Srbiju i da sa znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim na novoj dužnosti pomognem našoj zemlji.

Zbog priprema za stupanje na novu dužnost premijeru i Skupštini Srbije ću uputiti svoju ostavku na mesto ministra omladine i sporta. Zahvaljujem se svima na korektnoj saradnji u proteklom period", kaže se u saopštenju dosadašnje ministarke omladine i sporta.

2024 © - Vesti online