Petak 03.02.2012.
12:44
Blic

"Pevam za Svetog Trifuna, a ne Dan zaljubljenih"

Vlado peva za ljubitelje vina, a Lena za ponekog zaljubljenog

"Amerikanizacija je počela da kvari sve naše tradicije, čak i naše svece. Naravno da ću te večeri čestitati i rimokatolicima Svetog Valentina, ali bazično ja pravim koncert za Svetog Trifuna. Na kraju krajeva, zaljubljen možeš biti svaki dan u godini, ali jedan dan imamo sveca, zaštitnika vina i vinogradara, i mislim da je potpuno u redu na taj dan, u njegovu čast, popiti malo dobrog vina i biti s nekim ko ti je drag", priča popularni pevač.

On kaže da je i sam ljubitelj dobrog vina, koje i ne smatra pićem. "Ja uglavnom pijem crveno vino. Vino čak nije piće, ono je nešto iznad toga. Nije ni hrana ni alkohol. U vinu je, osim istine, i mnogo kreacije, mnogi su napisali najveće stvari, slikali najlepše slike, vajali najlepše skulpture i gradili najlepše građevine inspirisani upravo vinom. Ono je institucija sama za sebe i treba ga poštovati, i to ću upravo i raditi 14. Februara", kaže kantautor.

Iako je koncert posvećen Svetom Trifunu, Georgiev naglašava da će tu biti pesama i za one pomalo zaljubljene.

"Osim za ljubitelje vina, koncert je i za one koji su pomalo zaljubljeni. To znači da si to ti, da sam to ja, da su to svi ljudi oko nas. Čak i oni koji su mnogo zaljubljeni u nekoga možda su pomalo zaljubljeni u sebe. Ili su mnogo zaljubljeni u nekoga, a pomalo u nekoga drugog, i to može biti. Ja sam uvek pomalo zaljubljen u nekoga, a kada bih još bio zaljubljen u sebe, sebi bih mnogo pomogao", zakomplikovao je Vlado odgovor na pitanje o zaljubljenosti.

Iako, kako kaže, vino utiče na kreativnost, nije mu mesto u studiju "Barba", gde radi na svom novom albumu, koji najavljuje za proleće.

"Piće kvari fokus i vrlo retko u studiju ima prilike da se bilo šta popije. Ali, recimo, volim da pijem vino kada pišem neku pesmu. Ali u studiju ne, piće i studio ne idu zajedno. Što se tiče novog albuma, on stiže s lepim sunčanim danima proleća. Ne bih da ga najavljujem nešto specijalno, samo ću ga pustiti, kao što sam radio i do sada", kaže Barba.

Džez pevačica Lena Kovačević, s kojom je Vlado sedeo u žiriju "Prvog glasa Srbije", 14. će februara otpevati par pesama u duetu sa Georgievim.


"Moja prijateljica Lena Kovačević biće gost na koncertu jer ona može da otpeva nešto emotivno za tu priliku. Ona neka peva za zaljubljene, ja ću pevati za ljubitelje vina", rekao je uz osmeh Georgiev.

2024 © - Vesti online