Petak 03.02.2012.
06:33
Press

Žarko Laušević će se osvrtati celoga života

Pesmu sa naslovom ''Posveta" napisala je i poslala redakciji ''Presa'' Maja Vukčević, sestra pokojnog mladića, koga je zajedno sa Dragorom Pejovićem u leto 1993. godine u Podgorici posle svađe u kafiću ubio glumac Žarko Laušević.

Žarko Laušević


Oliver Antić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, kaže za beogradski list da u pesmi ''Posveta" ima elemenata koji ukazuju na latentne pretnje upućene Žarku Lauševiću.


- U pojedinim stihovima ima pretnje i neke zle slutnje, koja je najverovatnije izraz očaja i bola - smatra Antić.


On ističe da podržava gest predsednika Borisa Tadića koji je pomilovao Žarka Lauševića, ali da ne shvata zašto mu ministar policije nosi pasoš na noge.

- Smatram da to može izazvati ogorčenje, pa i gnev kod porodica ubijenih mladića. To je bespotrebna pompa koja nije dobra ni za te porodice niti za Lauševića. Nažalost, u primitivnim sredinama krvna osveta još uvek živi - upozorava Antić.

Psiholog Aleksandra Janković smatra da je poruka pesme upućene Lauševiću - ''nema oprosta dok god nema pokajanja".


- To jeste opomena - ''seti se onih kojima si oduzeo život". Zato sve što sada treba da uradimo jeste da pozovemo na pomirenje, a ne da nošenjem pasoša glumcu na noge guramo porodicama ubijenih prst u oko - upozorava sagovornica beogradskog lista.


Advokat Božo Prelević kaže za ''Pres'' da mu je jasno osećanje koje imaju porodice ubijenih mladića prema Lauševiću, ali da je veoma teško reći da li pesma nosi preteću poruku.


- Ne znam koliko je Lauševićeva bezbednost u ovom času ugrožena. Mnogo je vremena prošlo i ja ne verujem da je ta ugroženost, s obzirom na to da on živi u Americi, realna. Ali siguran sam da će se on ceo život osvrtati oko sebe - smatra Prelević.

2024 © - Vesti online