Ponedeljak 06.02.2012.
01:46
S. Princip - Vesti - Foto:

Sto hiljada dolara za izbeglice u Srbiji

Branko Radović, Vlade i Snežana Divac
 


Pri kraju boravka u Australiji i pre odlaska na Novi Zeland, proslavljenog košarkaškog asa i njegovu suprugu primili su u četvrtak ministar inostranih poslova Kevin Rad i ministar sporta Mark Arbib.

Posetioci u Generalnom konzulatu

Vlade je primljen kod federalnog ministra kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, ali i kao osnivač fondacije za izbeglice o kojoj je posebno govorio svojim domaćinima.


- Upoznao sam ga s tim da mi uživamo podršku Ujedinjenih nacija, odnosno UNHCR, kao i da smo dobili dosta pomoći od Evropske komisije, kao i od USAID - kaže Divac za "Vesti". - Izrazio sam nadu da će i iz Australije biti neko ko hoće da učestvuje u ovome što mi radimo. Svakako je lepo imati priliku da razgovaram s njim, pa sam iskoristio priliku da mu se zahvalim što je Australija kao država primila dosta naših ljudi. I da se iskreno nadam da su oni pravi ambasadori naše zemlje.


U toku večeri, Generalni konzulat Srbije u Sidneju organizovao je još jedno donatorsko veče za fondaciju Divčevih. Generalni konzul Branko Radošević pozdravio je prisutne među kojima su bili i Neda Maletić, ambasador Srbije u Kanberi, episkop Irinej, diplomatski predstavnici više zemalja sa kojima konzulat sarađuje i drugi.


Inače Vlade Divac će u Australiji proslaviti rođendan koji su mu "Vesti" čestitale tokom večeri u Sidneju. (Vlade je rođen 3. februara 1968. godine).
Inače, ovde smo našli i Divčevog brata od tetke, inače profesora muzike iz Sidneja Dragana Kojadinovića koji je sa suprugom Vesnom došao da pozdravi rođake.

2024 © - Vesti online