Četvrtak 02.02.2012.
21:21
Vestionline, B92

Mekinro: Đoković ima najbolji ritern u istoriji!

"Novak je neverovatan" - Džon Mekinro

"Đoković je toliko podigrao nivo igre, mislim da je njegov ritern sada možda bolji od Agasijevov. Pre se u tom pogledu govorilo jedino o Konorsu i Agasiju. Sada je drugačije, jednostavno je neverovatno šta Novak može da uradi svojim riternom. Đoković je postao maksimalno mentalno čvrst na teniskom terenu, bolje od ovoga ne može“, rekao je Mekinro.

Amerikanac je rekao da je Novak sada mnogo elastičniji i dodao je:

"Još pre nekoliko godina primetio sam koliko je fleksibilan i da je mnogo radio na tome. Pomislio sam: ’Ovo će se isplatiti’, ali nisam shvatao koliko velika prednost će to biti za Đokovića. Njegov forhend je jedan od najboljih udaracas na svetu, bekhend mu je postao bolji i u ovom trenutku ne deluje kao da nešto može da pođe po zlu“, dodao je legendarni teniser.

Mekinro smatra da trenutno prolazimo kroz "zlatnu eru“ tenisa.

"Ovo je neverovatno vreme i mislim da treba da uživamo dok traje. Fenomenalno je kakve udarce prva četvorica tenisera mogu da izvedu. Oni su podigli na novi nivo igru sa osnovne linije. Rodžer ima 30 godina, a i dalje igra neverovatno, Marej je protiv Đokovića odigrao svoj najbolji meč otkad ga gledam, a ponovo je izgubio. Oni ulaze u rat volja u kojem se međusobno napadaju dok jedan od njih bukvalno ne padne“, zaključio je Mekinro.

2024 © - Vesti online